Kanjoning u Bosni

Bosna i Hercegovina je prekrasna zemlja koja obiluje divljom prirodom i bogatom kulturnom baštinom. Ovdje se nalaze kristalno čiste rijeke koje su idealne za kanjoning. Neke od najljepših prirodnih čuda svijeta nalaze se upravo u Bosni i Hercegovini. Bosna je jedno od najljepših mjesta koje biste trebali posjetiti barem jednom u životu. Ovdje možete uživati u visokim planinskim lancima, prelijepim smaragdnim jezerima kao što je srčanog oblika Trnovačko jezero te u nacionalnim parkovima kao što je Nacionalni park Sutjeska. U Nacionalnom parku Sutjeska nalazi se i kanjon Hrčavka, koji je idealno mjesto za kanjoning avanture.

kanjoning bosna

Nacionalni park Sutjeska

Nacionalni park Sutjeska je biser prirodne ljepote u Bosni i Hercegovini. Ovaj najstariji i najveći nacionalni park čuva Perućicu, posljednju prašumu u modernoj Evropi, koja je prema UNESCO-u svjetska baština. Osim toga, park obuhvata i najviši vrh Bosne i Hercegovine, planinu Maglić, čiji se vrh uzdiže na 2386 metara nadmorske visine. Posjetitelji parka žele uživati u ljepoti netaknute prirode, koja nudi mnoge planinarske staze za pješačenje, uključujući i najdužu koja se proteže na 22 kilometra. Ljubitelji avanture mogu se prepustiti istinskom adrenalinu kanjoninga u kanjonu Hrčavka, koji se također nalazi unutar granica parka.

Hrčavka kanjoning

Kanjon Hrčavka – odlično mjesto za kanjoning

Hrčavka je rijeka koja se nalazi u jugoistočnom dijelu Bosne i Hercegovine i dio je Nacionalnog parka Sutjeska. Kanjon Hrčavke je jedan od najljepših divljih kanjona i jedno od najboljih mjesta za kanjoning u Evropi. Uski kanjon rijeke Hrčavke ima mnogo vertikala (do 10m), vodopade, duboke prirodne bazene i vodene tobogane. Kanjon Hrčavke je idealno mjesto za vašu kanjoning avanturu sa puno skokova u vodu, plivanja, klizanja u vodi i spuštanja vodenim toboganima. Otkrijte kanjon Hrčavka u potpunoj sigurnosti uz pomoć naših profesionalnih vodiča iz Outdoor Tara tima. Za kanjoning vam ne treba nikakvo posebno iskustvo, samo dobra volja i želja za avanturom u kanjonu. Nakon što obučemo prsluk, kacigu, neoprenske hlače i košulju, vaša ekspedicija može početi.

Kanjoning u evropi

Outdoor kanjoning avantura

Sa našim timom, vaša kanjoning avantura u divljem i netaknutom kanjonu biće nezaboravna, prepuna adrenalina i emocija. Kanjoning (eng. Canyoning) je rekreacija na otvorenom koja podrazumijeva spuštanje niz rečne klisure (kanjone), a u toplim ljetnim danima pruža poseban užitak. Naši profesionalni kanjoning vodiči će vas pratiti i voditi kroz svaki korak, počevši od odabira opreme kao što su odijelo, kaciga i remen, do sigurnog i uzbudljivog spuštanja kroz kanjon. Kanjon Hrčavka je zaista fascinantan, a emocije koje ćete osjetiti u ovom divljem kanjonu će ostati s vama dugo nakon avanture.

Kanjoning avantura u Bosni i Hercegovini

Život je jedna velika avantura! U Bosni se krije mnogo mjesta koja nude nezaboravne avanture, a kanjoning je svakako jedna od njih. Vjerujemo da sve avanture počinju sa željom da se iskusi i nauči nešto novo. Naš tim stručnjaka iz Outdoor Tare specijaliziran je za organiziranje nezaboravnih adrenalinskih avantura. Kanjoning u kanjonu Hrčavka je jedna od najuzbudljivijih avantura koju vam možemo ponuditi. Naši vodiči će se pobrinuti da budete sigurni i da uživate u svakom trenutku ove nezaboravne avanture.

Vidimo se uskoro! Outdoor Tara Tim